Салліван зібрався до Брюсселю: буде говорити про допомогу Україні

Читать на русском
Автор
1343
Салліван візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради
Салліван візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради. Фото twitter.com

Візит Саллівана пройде на фоні неспроможності США ухвалити допомогу Україні через політичні сварки та саботаж Трампа

Джейк Салліван, радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван, планує найближчими днями відвідати Брюссель. Там він проведе особисту зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який нещодавно відвідав США, та візьме участь у засіданні Північноатлантичної ради.

Про це сказано у пресрелізі на сайті Білого дому. У повідомленні вказано, що Салліван планує обговорити низку питань напередодні ювілейного саміту НАТО у Вашингтоні, в тому числі питання підтримки України.

"Планується обговорення подальшої підтримки України з боку США, відповідь Вашингтона на російську агресію та інвестиції, які країни-члени НАТО роблять у зміцнення обороноздатності й стримування, зокрема шляхом інвестування в оборонно-промислові бази Сполучених Штатів", – сказано у пресрелізі.

Тим часом трампіст, спікер Палати представників США Майк Джонсон не має наміру ставити на голосування поданий у Сенаті законопроєкт про посилення безпеки кордонів на суму 118 мільярдів доларів, у якому також передбачено допомогу для України та Ізраїлю. Цей документ не пройде у нижній палаті Конгресу.

Представники Республіканської партії США в Сенаті хочуть відокремити допомогу Україні, Тайваню та Ізраїлю від пакету із посиленням захисту південних кордонів. Союзникам США потрібно надати допомогу, але прикордонний пакет зараз робить неможливим прийняття законопроєкту про фінансування.

При цьому у Байдена виступають проти того, щоб члени Палати представників відправляли на голосування законопроєкт щодо надання фінансової допомоги Ізраїлю окремо від допомоги Україні. Це називають "цинічним маневром".