Новий пакет санкцій проти Росії: стало відомо, коли Євросоюз почне обговорення

Читать на русском
Автор
Нові санкції повинні боляче вдарити по Росії
Нові санкції повинні боляче вдарити по Росії. Фото telegraf.com.ua

Новий пакет зосередиться на закритті лазівок, які російські терористи використовують для обходу санкцій

Європейська комісія вже 3 лютого почне з країнами-членами Європейського Союзу нового, вже 13-го пакету санкцій проти російського терористичного режиму. Очікується, що ухвалений цей пакет буде до річниці російського вторгнення в Україну, 24 лютого.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters. Відомо, що новий пакет буде охоплювати низку важливих напрямків, за якими Росія досі ще не перебуває під санкціями.

Також новий пакет зосередиться на закритті лазівок, які російські терористи використовують для обходу санкцій, що впроваджувалися раніше. В першу чергу це стосується товарів та технологій, які можна використати у військових цілях.

Також, зазначило агентству джерело в Єврокомісії, можливі такі секторальні заходи, як обмеження на імпорт низки товарів. Скоріше за все, вони будуть застосовані проти країн, які допомагають РФ обходити санкції.

Нагадаємо, що минулого місяця ЄС затвердив уже 12-й пакет санкцій проти Росії. Він, зокрема, посилить контроль за "ціновою стелею" на російську нафту, запровадить заборони на імпорт ще цілої низки товарів з РФ та багато іншого.

29 січня Рада Європейського Союзу продовжила санкції проти Росії. Йдеться про всі економічні обмеження, запроваджені Європою проти РФ, починаючи з 2014 року.