Вже навіть не смішно: ООН відкрила рубльовий рахунок у російському банку – ЗМІ

Читать на русском
Автор

Пресслужба ООН проігнорувала прохання журналістів прокоментувати скандальну ситуацію

Організація Об'єднаних Націй, яка взагалі нічого не здатна поробити з російськими терористами, втрапила в черговий скандал – відкрила рубльовий рахунок в одному з російських банків та почала приймати платежі в рублях. Цей банк, як виявилося, все ще не перебуває під санкціями.

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters із посиланням на заяву іншої російської фінансової установки, "Совкомбанку", який перебуває під санкціями Заходу. Назва банку, де ООН відкрила собі рахунок для рублів, тримається оонівцями у таємниці.

Напередодні російський "Совкомбанк" звернувся до американського OFAC з вимогою надати йому ліцензію для проведення платежів у доларах нібито у рамках фінансової ініціативи з навколишнього середовища (UNEP FI). Саме тоді банк повідомив, що ООН завела собі рахунок у непідсанкційному банку у РФ та приймає рублі.

Пресслужба ООН проігнорувала пропозицію агентства прокоментувати інформацію. А "Совкомбанк" все ще намагається отримати ліцензію – тільки тепер для того, щоб нібито погасити заборгованість РФ за членськими внесками, яка виникла з лютого 2022 року.

Тим часом в мережі викликав сміх маршрут російського міністра іноземних справ Лаврова на засідання ООН – він летів майже 13 годин, оскільки його літак змушений був оминати "недружні країни". На засіданні в ООН Лавров намагався вчергове звинуватити Україну в обстрілах Донецька, та завзято заявляв про готовність РФ до переговорів, але тільки на кремлівських умовах.