Спецпредставник США заявила про загрозу з боку Росії для США та Євросоюзу

Читать на русском
Автор
Пріцкер нагадала користь від військової допомоги США для України
Пріцкер нагадала користь від військової допомоги США для України. Фото Офіс президента України

США повинні продовжити надавати Україні економічну та військову допомогу

Вторгнення російського терористичного режиму в Україну становить величезну загрозу не тільки для жертви агресії, але й для Сполучених Штатів та Європейського Союзу. Російська війна зазіхає на засади економічної безпеки, ідей свободи та демократії загалом.

Про це написала спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер у своїй колонці для The Hill. Зокрема Пріцкер зазначила, що українці вже добряче потріпали Росію.

"За допомогою Америки, разом із понад 50 союзниками та партнерами по всьому світу, відважні воїни України витримали натиск РФ, повернули собі понад 50 відсотків території та значно погіршили військовий потенціал Москви", – написала вона.

На думку спецпредставниці, надання допомоги Україні має велику важливість як для Києва, так і для Заходу. Озброєна Україна може захищати себе та Європу від російських терористів, водночас США модернізували оборонно-промислову базу, яка виконує військові замовлення.

Економічна підтримка України в цьому випадку теж має значення, оскільки економічна безпека – один з ключових факторів обороноздатності України. Тому США повинні продовжити надавати Україні економічну та військову допомогу, і робити це потрібно якнайшвидше.

"Якщо ми діятимемо зараз, цей пакет дасть сигнал друзям і ворогам про американське лідерство, силу та рішучість, коли справа стосується перемоги України та її майбутнього як вільної, незалежної, демократичної, економічно процвітаючої держави, інтегрованої у ЄС та НАТО", – резюмувала Пріцкер.

Нагадаємо, президент США Джо Байден під час спілкування з мерами американських міст у Білому домі повідомив, що наступного тижня Конгрес має розробити угоду щодо зміцнення кордонів Сполучених Штатів та Мексики. Ця угода має відкрити шлях до голосування за пакет допомоги Україні та іншим американським союзникам.

Водночас спікер Палати представників Майк Джонсон розкритикував Байдена. Він заявив, що Україна не отримала істотної частини зброї, яку просила у США і яка вже була профінансована.