"Оборона є найсильнішою формою війни": Кірбі пояснив сповільнення контрнаступу ЗСУ

Читать на русском
Автор
2702
Джон Кірбі підкреслив, що запекла боротьба на фронті триває
Джон Кірбі підкреслив, що запекла боротьба на фронті триває. Фото Колаж "Телеграфу"

Російське військове керівництво серйозно інвестувало в оборону за останні пів року

Українські захисники щодня мають успіхи на фронті, зачищаючи окремі ділянки фронту від російських окупантів і звільняючи нові населені пункти. Однак загалом контрнаступ ЗСУ просувається повільніше, ніж очікували як у Києві, так і на заході. На думку представника Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, цьому є раціональне пояснення.

Як він заявив під час брифінгу, насамперед причиною сповільнення української армії пов'язане з опрацьованою системою оборони російських військових. Очікуючи контрнаступу України, ворог за останні півроку непогано зміцнив власні позиції.

Кірбі нагадав, що про це минулого тижня публічно заявляв і президент України Володимир Зеленський.

"Росіяни багато інвестували за останні шість-вісім місяців в оборонні можливості. В деяких випадках їхні оборонні лінії сягають трьох кілометрів у глибину, — зазначив американський політик. — Вони знали, що українці збираються повертати територію навесні і влітку, тож працювали, аби підготуватися до цього".

За словами Кірбі, саме це і впливає на темпи контрнаступу ЗСУ, однак на сході та півдні України продовжуються активні бойові дії, боротьба триває. Йде повернення територій, завдання ударів по скупченнях російської техніки та, звісно, підрахунок втрат у живій силі. Також Джон Кірбі додав, що більше інформації варто просити безпосередньо у представників українського уряду, адже вони краще обізнані із ситуацією.

Тим часом наші захисники повертають синьо-жовті прапори на звільнені від росіян території. Напередодні "Телеграф" розповідав про деокупацію села Рівнопіль, що розташоване на кордоні Донеччини і Запоріжжя.