"Ми маємо вижити": Зеленський дорікнув Шольцу через небажання поставляти танки

Читать на русском
Автор
1611
Зеленський вдячний Шольцу за всю підтримку, але не розуміє позиції щодо важкого озброєння
Зеленський вдячний Шольцу за всю підтримку, але не розуміє позиції щодо важкого озброєння. Фото dw.com

Президент підкреслив, що Україна обороняється, а не нападає, тож заїжджати до росії на "Леопардах" ніхто не буде

Німеччина не повинна орієнтуватися на інші західні держави, оцінюючи можливості поставок зброї Україні. Про це заявив президент Володимир Зеленський, підкресливши, що нині — не час для торгів, адже через кожен день зволікання гинуть люди. Подібна заява політика є черговою відповіддю на позицію німецького канцлера Олафа Шольца щодо передачі Україні танків Leopard 2.

Свою позицію Зеленський озвучив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD. Він також згадав про неможливість перемовин із росією, доки в кремлі не вирішать відвести війська. Щоб це сталося, Україна має дотиснути ворога на полі бою, у чому якраз і можуть допомогти "Леопарди".

"Зараз не час торгуватися, а час виживати, — підкреслив глава української держави, коментуючи питання поставки танків. — Ми маємо вижити".

Як відомо, Шольц заявив, що Німеччина розблокує питання поставки танків Україні, якщо Вашингтон ухвалить таке ж рішення щодо танків Abrams. Володимир Зеленський каже, що щиро сподівається на зміну позиції офіційного Берліна, адже Україна потребує важкої техніки. При цьому танки планують використовувати лише для оборони, а не умовного вторгнення на російську територію.

"Ці танки Leopard не їздитимуть Росією. Ми обороняємося", — додав президент.

При цьому Зеленський щиро вдячний Шольцу за всю допомогу, яку ЗСУ наразі мають від Німеччини, та сподівається, що партнери допоможуть ще й зміцнити протиповітряну оборону країни. За його словами, росія не має контролювати український повітряний простір, і лише військова підмога від інших держав зможе це змінити.

Нагадаємо, що перед цим Володимир Зеленський розкритикував позицію Олафа Шольца у виступі на "Українському сніданку" в Давосі. Політик також говорив про путіна, українську ППО та інші потреби України в озброєнні.

"Телеграф" також розповідав, які боєприпаси і техніку ЗСУ можуть отримати найближчим часом після чергового, уже восьмого засідання групи "Рамштайн".

Додамо, що призначення нового міністра оборони ФРН Бориса Пісторіуса може зрушити з мертвої точки передачу німецьких танків Україні.