Зробити війну дорожчою: у Латвії пояснили, коли з рф можна зняти санкції

Читать на русском
Автор
путін і його оточення мають страждати через свої рішення щодо війни Новина оновлена 28 грудня 2022, 10:51
путін і його оточення мають страждати через свої рішення щодо війни

Латвійські політики готові й надалі посилювати санкційний тиск на кремль

Європейський Союз затвердив запровадження вже дев'ятого пакету антиросійських санкцій. На цьому, вважає очільник МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс, зупинитися на варто: слід продовжувати тиснути на російське керівництво і запобігати будь-якому обходу обмежень. На його думку, такий важіль управління знадобиться Заходу відносно москви навіть після того, як українські території буде остаточно звільнено.

Про це латвійський міністр заявив у підсумковому звіті про роботу 2022 року та плани на наступний. Рінкевичс підкреслює: перш ніж тиск на росію буде послаблено, кремль має визнати суверенітет і міжнародно визнані кордони України, а також сплатити компенсацію за заподіяну шкоду.

Дипломат переконаний, що саме санкції стали тим інструментом, котрий заважає росії нормально фінансувати бойові дії та робить для Москви війну набагато дорожчою.

За словами Едгарса Рінкевичса, Латвія і надалі готові посилювати санкційний вплив на росію та виступатиме за впровадження кримінальної відповідальності за спробу обійти такі обмеження.

Варто зазначити, що одним із найбільш гучних рішень останнього місяця стали нафтові санкції проти росії та запровадження "стелі" ціни для цієї сировини. Не знадобилося навіть довгого часу, аби зрозуміти — це дієвий важіль впливу, адже експорт російської нафти дуже швидко обвалився.