Без танків, але: Німеччина передала нову партію озброєння Україні

Читать на русском
Автор
2312
Самохідні гаубиці широко використовують на фронті
Самохідні гаубиці широко використовують на фронті. Фото Facebook

Російським окупантам варто приготуватися до нової зустрічі з технічними помічниками ЗСУ, переданими Заходом.

Німеччина продовжує виконувати раніше анонсовані зобов’язання щодо постачання нового озброєння Україні. Найближчим часом наші захисники отримають від Берліна більше самохідних гаубиць, а також зенітних артилерійських установок Gepard.

Про це пише Zeit Online, цитуючи керівницю оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнесс Штрак-Циммерманн. Як наголосила політикиня, зараз частина парламенту працює над тим, аби погодити наступний пакет зброї для ЗСУ. До нього хочуть додати сучасні танки.

"Буде відправлено більше самохідних гаубиць, — зазначила Штрак-Циммерманн. — Зараз йдеться про 24 одиниці".

Це входить до переліку того озброєння, яке раніше вже обіцяли німці українських захисникам. До гаубиць також буде додано ще кілька зенітних артилерійських установок Gepard – шість чи сім одиниць.

Крім цього, німецький політик підкреслила, що виступає за надання Україні бойових танків Leopard 2. З її слів, це терміново необхідно, а офіційний Берлін більше "не має причин не робити цього". Однак поки цю угоду з Києвом укласти не вдалося — у федеральному уряді Німеччини є чиновники, які блокують подібну допомогу.

Зазначимо, що раніше було анонсовано передачу самохідних артилерійських установок RCH-155. Подібної зброї ЗСУ ще не отримували, тож їм буде чим здивувати ворожих солдатів на фронті.

Також ми розповідали, які системи ППО Україні може отримати від Німеччини.