Причина ладнати з росією: Трамп вчергове оскандалився через свою заяву

Читать на русском
Автор
3763
Дональд Трамп
Дональд Трамп

Українці не підтримали таку основу для переговорів

Сполучені Штати Америки протягом всього повномасштабного вторгнення росії підтримувалb Україну — від фінансової і військової допомоги до участі в політичних розбірках з окупантами. Однак, такі методи не вважає правильними колишній американський президент Дональд Трамп. Він закликає "подружитися" з кремлем через ядерну зброю.

Таку думку він висловив в інтерв'ю редактору газети The Washington Post Бобу Вудворду, а запис його слів оприлюднив телеканал CNN. За його словами, наявність у російської федерації ядерних боєголовок це достатня причина, аби спробувати знайти спільну мову з нею.

"Ладити з росією це добра річ, не погана, так? Особливо тому, що вона має цілих 1332 чортові ядерні боєголовки", — повідомив політик.

Уривок з інтерв'ю

У мережі на таку промову експрезидента США відреагували доволі бурхливо. Політичний експерт Юрій Романенко на своїй сторінці у Фейсбук написав, що Трамп абсолютно точно не є "корисним" і не відстоює інтереси України. У коментарях користувачі мережі підтримали таку позицію політолога. Вони підкреслюють, що заяви політиків на підтримку дружби з державою-агресоркою тільки підштовхують лідерів інших країн "продовжити розробку ядерної зброї", адже тоді "США подружиться з ними".

Коментар Юрія Романенка

Крім того, російські спільноти в соціальних мережах одразу ж підхопили заяву. Вони безперечно радіють такій підтримці та тосу, що ядерний шантаж володимира путіна справді працює і впливає на країни Заходу.

Публікації російських груп

Раніше експерти спеціально для "Телеграфу" розповіли, що можуть значити заяви в США про скорочення військової підтримки Україні.