"Заважаю вашим підлеглим": мер Чернігова звернувся до Зеленського із гучною заявою

Читать на русском
Автор
3735
Владислав Атрошенко вважає, що "нагорі" йому ставлять палиці в колеса
Владислав Атрошенко вважає, що "нагорі" йому ставлять палиці в колеса

Чиновник просить главу держави не допустити страждань жителів Чернігова

Центральна та місцева влада мають працювати спільно, щоб не допустити роз’єднання українців під час війни та після неї. З таким головним посилом до президента Володимира Зеленського звернувся мер Чернігова Владислав Атрошенко. Як відомо, чиновника з початку літа не випускають за кордон, знаходячи для цього нові приводи, хоча він намагається налагодити відносини з іноземними колегами.

Відео-спіч було оприлюднено на офіційній Facebook-сторінці Атрошенка у п’ятницю, 8 липня. Він наголосив, що це його перше офіційне звернення до Зеленського за допомогою.

За словами Атрошенка, деякі підлеглі президента не надто прихильні до того, як мер Чернігова будує свою політику, а тому всіляко припиняють його спроби налагодження зовнішньополітичних зв’язків.

"Причина проста: їм заважає мер, якого підтримали майже 86% виборців і який говорить правду та захищає інтереси чернігівців, а не чиновників", — наголосив Владислав Атрошенко.

Чиновник стверджує, що це проявляється не тільки в заборонах виїзду за кордон, які повторюються, а й у "вітаннях" від силовиків, різних інформаційних атаках, а також блокуванню нормальної роботи. Остання ж зараз здебільшого полягає у відновленні Чернігова після жорстоких атак російських окупантів.

Владислав Атрошенко впевнений, що його можуть спробувати прибрати з посади, причому незаконно. Тому він і просить Зеленського втрутитися у ситуацію, приструнивши своїх підлеглих, котрі намагаються вести політичну атаку.

"Чернігівці чекають на ваше неупереджене і зважене рішення. Чекають, що ви будете з людьми. Як це було завжди. І особливо — на початку війни", — підсумував чоловік.

Варто зазначити, що після другої спроби Атрошенка залишити Україну, яка обернулася невдачею, заступник очільника ОП Кирило Тимошенко завуальовано натякнув на можливе усунення мера Чернігова з його посади.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, що у Кабміні можуть готувати нові кадрові перестановки. Під прицілом – посада міністра соцполітики.