лавров видав нові цинічні заяви про "спецоперацію" та вимоги України

Читать на русском
Автор
18879
сергій лавров назвав претензії української сторони "несерйозними"
сергій лавров назвав претензії української сторони "несерйозними". Фото tass.ru

У кремлі досі намагаються стверджувати, що ситуація під контролем

Війна проти українців, або "спецоперація", як її називають у росії, йде за планом, і Україна нібито сама "несерйозно" налаштована на налагодження переговорного процесу.

Такою безглуздою заявою відзначився міністр закордонних справ росії сергій лавров у середу, 8 червня. Відео з його спічем опублікували російські паблики у соцмережах.

У класичному стилі російської пропаганди лавров заявив, що проблеми біля кордонів рф назрівали роками, і їх винуватці, — гравці, що знаходяться далеко.

Оперативно про головне читайте у нашому Телеграмі

"Спецоперація розвивається за планом і досягає поставленої мети при мінімізації будь-яких збитків для цивільного населення", — цинічно заявив лавров.

Крім того, у кремлі прокоментували й вимоги президента України Володимира Зеленського щодо виведення російських військових хоча б до кордонів 24 лютого 2022 року для початку переговорів. На думку лаврова, такі умови "несерйозні".

Крім того, він додав, що Зеленський хоче зустрічі з президентом рф володимиром путіним "заради зустрічі", в українського лідера нібито "сім п’ятниць на тижні", і обговорюватися питання зустрічі президентів не буде до поновлення переговорів.

Як повідомляв "Телеграф", росія регулярно б’є по цивільних об’єктах та мирних людях в Україні, після чого заявляє, нібито там були вигадані "штаби націоналістів".

Так днями чотири ракети рознесли ангари Дарницького вагоноремонтного заводу в Києві, де ремонтували зерновози для експорту зерна, а в ніч на 8 червня ракета частково обрушила супермаркет у Харкові, — у росЗМІ пізніше заявили, ніби там був танкоремонтний завод.