13 "здобутків" росіян за два місяці вторгнення: Подоляк потролив окупантів

Читать на русском
Автор
2936
На думку Подоляка, росія значно облажалася, напавши на Україну
На думку Подоляка, росія значно облажалася, напавши на Україну. Фото Колаж "Телеграфу"

Втрат поки у російської армії значно більше, ніж будь-яких уявних "перемог"

В Офісі президента вирішили підвести проміжні "підсумки" двох місяців повномасштабної війни з росією. Радник керівника ОП Михайло Подоляк навіть створив спеціальний список, до якого вніс (поки що) 13 пунктів щодо "здобутків" путінських військових в Україні.

Цей перелік він опублікував у своєму Telegram-каналі, повідомляє "Телеграф".

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Спочатку Подоляк нагадав, що втрати російської армії величезні і в кілька разів (якщо не десяток) перевищують українські. Так, станом на ранок 24 квітня було ліквідовано близько 21 800 загарбників (1). У це число входить мінімум семеро генералів, що є величезним втратою для війська (2). Непідтверджені дані взагалі вказують на ще двох загиблих командирів. Про кількість поранених росіян взагалі годі й говорити.

Третім пунктом списку Подоляк вказує флагманський крейсер Чорноморського флоту Росії (3), що пішов на дно.

"Російські військові кораблі" ("Москва" в тому числі) навчилися слідувати за правильною адресою", — іронічно підкреслює чиновник, згадуючи напрямок, який судну задали українські прикордонники з острова Зміїний.

Також Михайло Подоляк вносить до переліку "здобутків" загарбників можливість зрозуміти для світу, що слово "росіяни" є синонімом для жорстокості серед мирних громадян, масового насильства та вбивства неповнолітніх (4).

Сюди ж, мабуть, можна відразу віднести і сьомий пункт, у якому путінські солдати показали, як вміють воювати лише з цивільними, знищуючи житлові будинки (7).

"Доказали світові, що Росії настільки "багата" країна, що її армія масово краде в українців унітази, собачі будки, ношені речі (5)", — такий пункт у списку Подоляка з’являється під номером п’ять.

Крім цього він згадує "колективну і безмежну шизофренію" (6), за якою криється російська пропаганда. До цього він відносить божевілля багатьох простих росіян, які свято вірять, що їхні військові є "визволителями" попри жахи війни.

"Випустили по українських містах 1700 крилатих ракет, у прямому ефірі руйнуючи наш древній Київ, Львів, Харків, Одесу, Дніпро, Чернігів (8)", — також зазначив Михайло Подоляк.

Окремим пунктом чиновник виносить об’єднання Європи (9) для допомоги України та проти росії. Та ще й НАТО допомогли розширитися — туди вирішили приєднатися Швеція та Фінляндія, хоча раніше зберігали нейтралітет.

Десятим пунктом "перемог" Росії Подоляк вважає те, що в усьому світі громадяни Росії можуть отримати в ніс (10), якщо інші дізнаються, паспорт якої країни вони мають.

Також приємним бонусом є і санкції, яких росія вже зібрала більше, ніж інші країни-ізгої, разом узяті (11). Ще й із Північної Кореї може "позмагатися" щодо найбільшої ізольованості від світу, упевнений чиновник.

Логічним наступним пунктом йде стрімке "обнулення" російської культури у всьому світі (12).

Ну а головним досягненням Росії Подоляк вважає світову "рекламу" для України.

"Зробили Україну глобальним символом свободи та стійкості (13)", — підсумував радник голови ОП, пообіцявши якось продовжити цей перелік.