Зеленський пояснив, у чому росія прокололася з 9 травня

Читать на русском
Автор
9345
Зеленський упевнений, що українці більше не зможуть сприймати 9 травня Днем перемоги
Зеленський упевнений, що українці більше не зможуть сприймати 9 травня Днем перемоги. Фото Telegram

Політик підкреслив, що росіія робить все, щоб Україна її ненавиділа

Український президент Володимир Зеленський вважає, що російське керівництво, схиблене на символізмі, робить серйозну помилку щодо святкування 9 травня на окупованих територіях України. На думку політика, організація таких парадів стане ще одним приводом для більшості українців виростити ненависть до всього російського.

Про це він розповів в інтерв’ю французькому телеканалу BFM TV, передає "Телеграф".

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Зеленський стверджує, що українська влада не боїться 9 травня і готова до того, що Росія може видати черговий пропагандистський сюжет про "перемоги" на війні в Україні. Проте підготовка до святкування "Дня Перемоги" у тимчасово окупованому Херсоні та інших населених пунктах країни — вже інша справа.

"Це ще одна велика історична помилка Росії, так само, як і битва за російську мову, — пояснює Зеленський. — Коли за російську мову вбивають людей на сході нашої держави, здебільшого російськомовних".

На думку президента, якщо на 9 травня росіяни вирішать ходити з парадами на окупованих територіях, то для українців це "поставить хрест на святі".

"росія сама робить все, щоб її та все російське ненавиділи", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що від традиційного Дня Перемоги цього року відмовилася ще й Латвія. 9 травня латиші проведуть як День постраждалих та загиблих на війні в Україні, щоб продемонструвати свою єдність та солідарність із українцями.

У Казахстані ж, схоже, від гріха подалі, від святкового параду на головній площі країни було вирішено відмовитись. Офіційна причина скасування – необхідність економити гроші.