Кулеба закликав вчених усього світу зайнятися росією

Читать на русском
Автор
2551
На думку Кулеби, у жахіттях, влаштованих росіянами, винні їхня влада та політики
На думку Кулеби, у жахіттях, влаштованих росіянами, винні їхня влада та політики

До вбивств та тортур українців вдалися ті, у кому розпалили жагу крові та ненависть

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав увесь світ звернути на те, що саме стало причиною трагедій у Бучі та інших містах поблизу Києва. Насамперед, зазначив дипломат, проблема — у вирощуванні ненависті російськими політиками до всього українського.

Про це Кулеба написав у своєму Twitter.

Оперативно та достовірно про війну в Україні — наш Telegram

За його словами, Буча, як уже загальний термін для усіх військових злочинів російських солдат в Україні, сталася не за один день.

"Протягом багатьох років російські політичні еліти і пропаганда розпалювали ненависть, дегуманізували українців, ростили російську зверхність і готували підґрунтя для цих злодіянь", — зазначив Кулеба.

Своє звернення він завершив закликом до світових учених дослідити, що ж саме, зрештою, призвело до трагічних наслідків перебування російських окупантів у Бучі, Ірпені, Гостомелі та інших населених пунктах України.

Варто зазначити, що ворожі солдати не зважали на погляди українців, котрі проживали у передмісті столиці. Так, смертельне поранення дістав навіть колишній нардеп Олександр Ржавський, котрого добре знали завдяки його проросійським поглядам. Вочевидь, сама наявність українського паспорта є достатньою підставою для росіян, щоб вбивати.

При цьому українцям уже вдалося ідентифікувати більшість загарбників, які влаштовували звірства у Бучі, Ірпені та інших містах Київщини. Їх знаходять за знімками обличчя, адже вони неодноразово потрапляли на камери спостереження чи відео місцевих жителів. Також у мережі з'явилася карта із паспортними даними "різників із Бучі".