Будемо як Ізраїль, але свій: Зеленський про майбутнє України

Читать на русском
Автор
5942
Президент говорить, що країну доведеться зміцнювати ще більше
Президент говорить, що країну доведеться зміцнювати ще більше. Фото Телеграф

Варіант майбутнього "як у Швейцарії" поки що не є доступним для нашої держави

Захищеність країни та безпека як питання номер один — ось першочергові завдання, з якими Україна працюватиме після перемоги у війні з Росією. Такої думки дотримується президент України Володимир Зеленський. За його словами, ліберальні погляди на абсолютно всі сфери життя доведеться залишити у минулому.

Такі твердження очільника держави прозвучали під час телемарафону "UA Разом" у вівторок, 5 квітня.

Зеленський із жалем констатує, що абсолютно ліберальною, як це замислювалося спочатку, Україна не зможе бути у майбутньому. Тому що саме суспільство вимагатиме більшого захисту, більше упору на можливість захищати своїх дітей та коханих за допомогою зброї тощо.

"Ми не можемо говорити про "Швейцарію майбутнього", — зазначив президент. — Напевно, такою наша держава зможе бути через якийсь довгий-довгий час. Але зараз ми точно станемо "великим Ізраїлем", своїм, зі своїм обличчям".

Таке порівняння він пояснив проведеною Ізраїлем глибокої роботи щодо безпеки та захисту своєї держави. В Україні, вважає політик, що мінімум наступні 10 років будуть спрямовані на ще більше зміцнення, а також розвиток захисних технологій. Найбільша увага приділятиметься сфері розробки зброї, а також IT.

Таймлайн відповіді – з 11:01 (не за відео, а за часом дня).

"Держава буде такою, якою її зробила [завдяки війні] російська федерація", — підкреслив Зеленський.

При цьому він додав, що Україна залишиться демократичною, адже авторитарна держава у нас неможлива. Як мінімум тому, що подібна країна обов’язково програла б росії. Наші люди, на думку Володимира Зеленського, знають, що "борються не за портрет".

Додамо, що питання членства в НАТО для Зеленського все ще залишається дуже серйозним. Він розуміє, що поки що ми не отримуємо запрошення до Альянсу, але якщо раптово воно буде, то ми обов’язково ним скористаємося.

Також ми писали про те, чи вважатиме президент повернення військ на позиції до 24 лютого перемогою для України.