Переговори України та Росії: Кулеба вже прибув (відео)

Читать на русском
Автор
3229
Кулебу зустрів турецький колега
Кулебу зустрів турецький колега

Особливих результатів від перемовин не чекають

Міністр закордонних справ України Дмитро Куліба прибув до турецької Анталії. У цьому місті відбудуться тристоронні переговори щодо війни в Україні, в яких візьме участь ще й глава російського МЗС Сергій Лаврів.

Про це повідомляє "Телеграф", посилаючись на телеканал "Україна 24".

Відомо, що він виїхав на зустріч у Туреччині ще ввечері 9 березня. У четвер Кулеба успішно зустрівся з турецьким колегою Мевлютом Чавушоглу, який зіграє роль посередника між Україною та Росією у переговорах щодо війни.

Зазначається, що зустріч загалом вважається тристоронньою. Українські політики та дипломати не покладають на неї зайвих надій, розуміючи, що переконати російську сторону, яка живе пропагандою, дуже непросто.

При цьому Кулеба сподівається, що сторонам вдасться дійти хоча б найменшої згоди щодо припинення вогню, вирішення гуманітарної катастрофи в окремих містах, а також виведення окупаційної армії з території України.

Нагадаємо, що українська влада дотримується чіткої позиції щодо недотримання будь-яких ультиматумів з боку російської федерації. При цьому не виключається варіант того, що Україна може розпочати діалог щодо нейтрального статусу держави.