Путін відтворює СРСР, а жителі РФ не розуміють, що війна вже йде: екс-депутат Держдуми розповів про страх росіян

Читать на русском
Автор
2031
Не виключено, що президент РФ вирішив зібрати пазл із незалежних держав
Не виключено, що президент РФ вирішив зібрати пазл із незалежних держав. Фото openmedia.io

Росіянин вважає, що Путін хоче створити якийсь "союз суверенних слов’янських республік"

Президент РФ Володимир Путін, розв’язавши війну з Україною, замахнувся створення СРСР версії 2.0.

Про це у програмі "Особистий доказ" на телеканалі OBOZREVATEL заявив російський опозиційний політик та колишній депутат Держдуми Ілля Пономарьов (екс-член фракції "Справедлива Росія", був єдиним депутатом, який виступив проти анексії Криму. З 2014 року проживає в еміграції).

Він каже, що, судячи з подій у Білорусі та Казахстані, президент РФ "хоче зібрати ці пазли до соціалістичного союзу".

"Я думаю, що це справді план, — каже росіянин. — Цілком імовірно, що це нова держава і називатиметься "СССР", тільки не "радянський" і не "соціалістичний", а "союз суверенних слов’янських республік".

Росіяни, переконаний Пономарьов, не усвідомлюють, що цей союз створюється шляхом війни. Мовляв, у РФ 90% населення вірить, що в Україні нібито триває внутрішній громадянський конфлікт.

"Вони визнають, що Росія допомагає, "і це правильно допомогти російськомовним, нашим братам". Але те, що Росія є стороною конфлікту, цього ніби немає, переважна більшість скаже, що це не так. При цьому вони дуже бояться війни. Зараз дуже актуальне питання цього страху", — каже політик.

Нагадаємо, що Володимир Путін кардинально змінив свою стратегію щодо України. За словами політологів, Росія відмовилася від втілюваної раніше стратегії інтеграції ОРДЛО в Україну (шляхом надання Україні "особливого статусу" ОРДЛО та закріплення його до Конституції). А новий план Кремля виключає будь-які офіційні відносини з керівництвом України в майбутньому, а на переговори надсилатимуть ватажків квазіреспублік ОРДЛО.