Пошкоджено готель і не тільки: наслідки нічного удару по Одесі та області (фото, відео)

Читать на русском
Автор
17090
Одеса дала гідну відсіч російській нічній навалі
Одеса дала гідну відсіч російській нічній навалі. Фото Колаж "Телеграфу"

Є руйнування цивільної інфраструктури, хоча окупанти вже намагаються виправдати атаку своїми пропагандистськими вигадками

У ніч на 25 вересня росіяни влаштували масовану атаку, зокрема, на Одесу та область. За даними Сил оборони півдня, у небі над регіоном було знищено 19 безпілотників типу Shahed та чимало "Калібрів". Також ворог застосовував надзвукові ракети "Онікс" — за попередніми даними, одразу дві.

Таку інформацію військові повідомили у офіційному Telegram-каналі відомства. Також про наслідки нічного удару прозвітував і очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Слід зазначити, що із "шахедами" українські засоби ППО "розправилися" блискавично — всі випущені ворогом БПЛА були оперативно знищені. Із 12 "Калібрів", запущених по різних областях, одну ракету збили на Кіровоградщині, ще одну — на Миколаївщині. Більшість "залишку" стала ціллю протиповітряної оборони Одещини.

Одеса ракетний удар 25.09.2023
Наслідки влучання в Одесі

"На жаль, ворог підступно влучив у припортову інфраструктуру. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесі, в будівлі привокзального готелю, що вже кілька років не функціонує, спалахнула пожежа", — зазначили у Силах оборони півдня.

Готель Одеса пожежа
Готель "Одеса" був однією із візитівок міста, хоч і не працював багато років

Слід підкреслити, що росіяни уже вигадали чергову "теорію" про начебто наявність у будівлі "іноземних найманців", а згодом і зовсім "віддали" готель під начебто штаб ВМС України. Звичайно ж, це неправда, а ворог просто намагається безглудими фейками пояснити свої удари по цивільній інфраструктурі.

Також відомо, що через падіння уламків ворожих цілей було пошкоджено склади одного із місцевих підприємств та приватний будинок у передмісті Одеси. Всі пожежі, котрі спалахнули після цього, оперативно ліквідовані.

"В Одесі внаслідок вибухової хвилі постраждала одна цивільна особа. Жінка отримала ушкодження уламками, нині отримує всю необхідну допомогу в місцевій лікарні", — повідомив Олег Кіпер, додавши, що інших постраждалих немає.

Слід зазначити, що Одещина у вересні регулярно потрапляє під російські ракетні та дронові атаки. Лише 17 вересня у місті чули щонайменше два потужні вибухи.

Також був тиждень, коли росіяни били по регіону п'ять днів підряд, націлившись на припортову інфраструктуру.