Війна — день 579: ЗСУ "перемелюють" окупантів на фронтах, а в глибокому тилу росіян все частіше звучить "бавовна"

Читать на русском
Автор
38461
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

Бої на різних ділянках фронту між Силами оборони України та окупаційними військами продовжуються. Про якесь просування вперед росіян не повідомляється, проте є дані про значні втрати у них у живій силі та техніці. Також дедалі частіше надходять повідомлення про вибухи на військових об’єктах у російському глибокому тилу.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 25 вересня, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель висловився за продовження військової підтримки України з боку ЄС з метою припинення війни з росією.

22:00 Міністерство торгівлі США оголосило про торговельні обмеження стосовно 11 китайських і п'яти російських компаній, які постачають компоненти для виробництва безпілотників для армії рф — Reuters.

21:00 Повідомляють про вибух у Миколаєві. Також оголошено повітряну тривогу.

20:00 Протягом доби відбулось 17 бойових зіткнень. Ворог завдав 14 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах, повідомляє Генштаб ЗСУ.

19:00 ISW показав мапу по Токмацькому напрямку, на якому видно, що ЗСУ увійшли на північно-західні околиці Вербового.

18:00 За останні дев'ять місяців російські війська в Україні довели свою здатність оборонятися, однак продовжують демонструвати мінімальні можливості в наступі, повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

17:00 Велика Британія надала Україні значний обсяг обладнання та навчання українських військових для підвищення можливостей щодо знешкодження мін.

16:00 Російські військові замучили до смерті деяких українських полонених, — Reuters із посиланням на розслідування ООН.

Голова Комісії з розслідування подій в Україні заявив, що його команда "зібрала додаткові докази, які вказують на те, що застосування тортур ЗС РФ у районах, які перебувають під їхнім контролем, було широко розповсюдженим і систематичним".

"У деяких випадках тортури застосовувалися з такою жорстокістю, що призвели до смерті жертви", — сказав Ерік Месе.

15:00 Російські обстріли готелю біля морвокзалу в Одесі – це жалюгідна спроба окупантів відплати за українську атаку по штабу Чорноморського флоту у Севастополі, заявили у Міноборони України.

14.00 Кількість загиблих внаслідок нічної атаки російських окупантів на Одесу зросла до двох. Про це повідомив голова Одеської ОДА Олег Кіпер у своєму Telegram.

13.00 Окупанти намагались атакувати позиції ЗСУ в районі Роботиного. Захисники успішно відбили атаки противника. Про це повідомляє Об'єднаний прес-центр Сил оборони таврійського напрямку.

12:00 Внаслідок нічної ракетної атаки по Одещині під завалами можуть лишатися двоє людей. Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник ОВА Олег Кіпер. Мова йдеться про склад, на якому зберігалося майже тисяча тонн зерна. Після удару двох робітників так і не змогли знайти — вони спустилися в бомбосховище перед атакою. Кіпер висловив сподівання, що люди досі живі і їм зможуть допомогти. Рятувальна операція триває.

Тим часом Держприкордонна служба розмістила відео із захопленим у полон росіянином, який виявився колишнім мером одного із міст рф — Чайковського. На записі чоловік розповідає, чому ж вирішив піти воювати проти України.

11:30 Сьогодні — день "бавовни" на окупованих територіях. Спочатку повідомлялося про вибухи в Севастополі, а трохи згодом на Луганщині здетонував один із російських складів із боєприпасами.

Тим часом СБУ вдалося знешкодити групу інформаторів російських спецслужб, які коригували удари по Харкову.

10:00 Загальна кількість ліквідованих в Україні окупантів перевищила 276 тисяч осіб. Так тримати, ЗСУ!

Втрати армії рф в Україні 25.09.2023
Втрати армії рф в Україні 25.09.2023

9:00 Генштаб ЗСУ інформує, що за минулу добу збільшилася інтенсивність бойових зіткнень на лінії фронту — зафіксовано понад 32 таких випадки. Детальніше — у ранковому зведенні:

8:00 У Повітряних Силах повідомили про результативність роботи засобів ППО під час нічної атаки по Україні:

7:30 Гучно вночі було і на Дніпропетровщині. За даними очільника ОВА Сергія Лисака, у Кривому Розі через падіння уламків сталася пожежа на одному із підприємств міста.

6:30 Ранку! Зібрали для вас новини, які ви могли проспати:

  • росіяни вночі кошмарили низку регіонів України комбінованою атакою — в хід запустили "Калібри", "Онікси" та, звісно, шахеди. На Одещині повідомляється про кілька прильотів, детальна інформація очікується від місцевої влади;
  • тим часом в окупованому Севастополі також повідомлялося про гучний вибух — його чули, зокрема, і жителі передмістя. Коментарів від російських загарбників не було;
  • глава Міноборони Британії Грант Шаппс назвав підтримку України з боку Лондона "водонепроникною" і підкреслив, що вона не залежатиме від результатів виборів у США, котрі мають відбутися у 2024 році;
  • у вірменській столиці Єревані продовжуються протестні настрої через ситуацію у Карабахі. Опозиція країни анонсувала величезну акцію на ранок 25 вересня, де місцеві жителі планують вимагати відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

00:50 Окупанти влаштували комбіновану атаку по Україні — запущені дрони типу "Шахед" та ракети. Повітряна тривога по всій країні.

00:00 У Тульській області росії місцеві пабліки повідомляють про вибухи.

Повідомляється про роботу ППО в окупованому Севастополі.

Інформацію за 22 вересня дивіться за посиланням: Війна — день 576: знищено штаб Чорноморського флоту рф, але росіяни продовжують обстріли

З даними за 23 вересня можна ознайомитись у трансляції: Війна — день 577: окупанти страждають від шквалу "бавовни", але не припиняють атак

Про те, що відбувалося 24 вересня, читайте у матеріалі: Війна — день 578: ЗСУ готуються до нового прориву, а окупанти збирають ракети для нових ударів