Батьків не дали поховати, а діти і чоловік загинули при обстрілах: непроста історія героїні із ЗСУ

Читать на русском
Автор
2851
Українська військовослужбовиця Олеся
Українська військовослужбовиця Олеся. Фото Facebook

Героїня втратила через повномасштабну війну найближчих людей

Україна понад рік обороняється від навали російських окупантів. Відбувається це все завдяки відважним громадянам, які ціною власного життя виборюють світле майбутнє нашої Батьківщини. Серед таких і Олеся — жінка з непростою долею та відчайдушним бажанням наблизити українську перемогу.

Як пише "Волинь", коли росія пішла наступом на українські території, жінка, яка є уродженкою Ростовської області рф, працювала хірургом. Мала люблячого чоловіка та двох діток. Батьки жінки пройшли війну в Афганістані: мама — майор, а тато — полковник. Вже після розпаду СРСР родина переїхала до українського Луганська, де її батьки прожили до 2014 року. Сама ж Олеся поїхала на навчання до Італії, де згодом почала працювати за фахом.

Коли росія захопила Луганськ, родина дівчини переїхала до Маріуполя, де прожила до повномасштабного вторгнення. Коли ж окупанти оточили місто, мама і тато Олесі допомагали цивільним евакуюватися. Проте пізніше, коли в місто зайшов ворог, батьків розстріляли, а тіла залишили "гнити публічно", як попередження для інших.

Сама ж Олеся на той час перебувала з чоловіком в Італії, а її діти жили під Києвом у батьків чоловіка, через спалах ковіду. Пізніше, коли ворог підійшов ближче до міста, з 14-го на 15 березня було прийнято рішення евакуюватися. Під час виїзду на автобусі, поряд із транспортним засобом впав ворожий снаряд, було багато загиблих: дочка, свекруха, невістка та племінники чоловіка померли миттєво. Сина лікарки ще намагалися врятувати, адже його викинуло з автобуса вибуховою хвилею, але хлопчик отримав 92% опіків тіла. Гаврило помер наступного дня у лікарні. Це сталося якраз на його день народження.

Чоловік Олесі більше не зміг сидіти на місці, склавши руки, тож вирушив на фронт. Потрапив в оточення, проте вижив. Однак вже 5 вересня чоловік отримав смертельне поранення під час евакуації поранених з Бахмуту.

Так героїня залишилась зовсім сама… Вона тривалий час намагалася знайти своє місце в Італії, пробувала працювати психологом, однак не змогла і все ж повернулася на Батьківщину. Тепер Олеся боронить Україну від росіян та наближає її перемогу у складі Збройних сил.

Раніше "Телеграф" розповідав про літню пенсіонерку Клавдію Іванівну, яку військові прозвали "Комбатом". Жінка втратила на війні сина, проте рук не опустила. Натомість вона почала допомагати українським бійцям.