Вибухи на військових базах США у Сирії: що заявили у Пентагоні

Читать на русском
Автор
1694
Американцям наразі вельми несолодко на Близькому Сході
Американцям наразі вельми несолодко на Близькому Сході. Фото Колаж "Телеграфу"

Потерпілих під час атаки немає

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів підтвердили спробу атаки на їхню військову базу, розташовану в Сирії. Було збито двох ударних безпілотників, ніхто з американських військових не постраждав.

Про це заявив представник Пентагону генерал Патрік Райдер під час брифінгу. Також США спостерігають "збільшення кількості ракетних обстрілів та атак БПЛА" проти їхніх баз та об’єктів в Іраку та Сирії.

"Я можу підтвердити, що була спроба атаки з безпілотників на Аль-Танф (військова база – ред.) у Сирії… Ми робитимемо все необхідне для того, щоб забезпечити захист наших сил", — сказав він.

Нагадаємо, за повідомленням арабських ЗМІ, військові бази США в Сирії наприкінці доби понеділка зазнали атак бойовиків-ісламістів. Повідомлялося про удари по базах США на нафтовому родовищі Аль-Омар у сільській місцевості Дейр-ез-Зора на сході Сирії та Аль-Шададі.

Ряд ЗМІ написали, що нібито після звістки про удар по американських базах у Сирії президент США Джо Байден перервав свій виступ і "в екстреному порядку" вирушив у ситуаційний центр Білого дому, оскільки "є проблема, з якою потрібно розібратися". Проте, за повідомленням Reuters, Байден відбув із заходу "Байденоміка" не в екстреному порядку, а для звичайного обговорення новин про війну в Ізраїлі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що 19 жовтня безпілотники атакували американську базу Аль-Танф, розташовану неподалік загального кордону Сирії, Іраку та Йорданії. Того ж дня біля узбережжя Ємену обстріляли ракетами американський есмінець.