У Байдена виключають постачання танків "Абрамс" Україні: у чому причина

Читать на русском
Автор
674
США не передасть Україні Abrams Новина оновлена 01 лютого 2023, 08:04
США не передасть Україні Abrams. Фото wikimedia.org

У Білому домі пояснили, чому постачання танків Abrams неможливе

В Адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена унеможливлюють передачу військової допомоги Україні у вигляді важких бойових танків Abrams. Неможливість постачання пояснюють технічними причинами.

Один із високопосадовців із Білого дому в коментарі американській щоденній газеті The Washington Post пояснив, що кожен танк Abrams важить приблизно 55 тонн і має газотурбінний двигун. У роботі він споживає велику кількість палива. Крім того, за його словами, ці танки схильні до поломок і вимагають великого досвіду обслуговування.

Зазначається, що Abrams настільки важкі, що у 2019 році колишньому президентові США Дональду Трампу відмовили у планах включити цю техніку на святкування Дня незалежності у Вашингтоні. Це пояснили тим, що гусениці танків зі сталевих пластин зруйнують міські вулиці.

Abrams є американським танком третього покоління, прийнятим на озброєння у 1980 році. Зараз це один з найважчих танків. Було також випущено кілька його модифікацій.

Характеристики:

  • Залежно від версії його вага становить від 54 до 66 тонн;
  • Бойова маса: від 54 т (модифікація М1) до 66,8 т (модифікація M1A2SEP v.3);
  • Екіпаж: 4 особи;
  • Калібр та тип гармати: 120 мм гладкоствольна;
  • Кулемети: 1×12,7 мм, 2×7,62 мм;
  • Швидкість по шосе: 68 км/год;
  • Потужність двигуна: 1500 л/с.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна отримає у 2023 році ту допомогу від союзників, яку не отримала минулого року. За його словами, в Україні також очікують на розгортання американської системи Patriot найближчим часом.