"Вийшла заміж за труну": росіянки зможуть отримати "кешбек" за своїх окупантів, у мережі хвиля жартів

Читать на русском
Автор
735
Росіянкам дозволяти виходити заміж за мертвих окупантів
Росіянкам дозволяти виходити заміж за мертвих окупантів. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Новий законопроект ще поки що тільки розглядають, але в мережі його вже підняли на сміх

Поки російські окупанти день за днем мруть на українській землі, до Держдуми внесли законопроект, який дозволить укладати з ними шлюб "заднім числом" після їхньої смерті на війні. Це нібито зроблено для того, щоб сім’ї загарбників могли отримати всі пільги, які в цьому випадку належать їхнім подружжю та дітям.

Один з авторів проекту, голова Держдуми з держбудівництва та законодавства Павло Крашенніков, заявив, що документ спрямований на захист інтересів членів родини окупантів. Про це пишуть російські ЗМІ.

Так, законопроект дозволить визнати "цивільний шлюб" офіційним у разі, якщо хтось у цій парі був ліквідований на війні в Україні або визнаний зниклим безвісти. У такий спосіб сім’я зможе отримати за нього виплати.

Факт "шлюбних відносин" у разі смерті буде встановлений судом. Визнати співжиття суд може, якщо чоловік і жінка проживали разом і вели спільне господарство не менше трьох років. Якщо вони мають дитину, тоді достатньо року.

Реакція мережі

У коментарях у соціальних мережах користувачі вже встигли висміяти план росіян щодо отримання грошей у разі смерті окупанта у сім’ї. Однак деякі все ж таки припустили, що Держдума не могла б "вистрілити собі в ногу", тому з виплатами, ймовірно, буде все не так просто.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Росії сім’ям загиблих військовослужбовців виплачують у разі їх смерті одноразово 7,4 млн рублів. Окупантам, які беруть участь у війні в Україні, додають зверху ще 5 мільйонів.