Тони бензину в Туапсе спалив український "Бобер"? Нові деталі пожежі на нафтозаводі в РФ (відео)

Читать на русском
Автор
6470
У Тупсе горів НПЗ
У Тупсе горів НПЗ. Фото Колаж "Телеграф"

Загоряння ліквідували тільки до ранку, понад п’ять годин

Пожежа на нафтопереробному заводі "Роснефти" в Тупсе в Краснодарському краї Росії сталася внаслідок нібито атаки трьома українськими безпілотниками "Бобер". Уламки одного з них впали на територію НПЗ.

Про це у четвер, 25 січня, пише Telegram-канал Mash, посилаючись на власні джерела. Зазначається, що збиті були нібито всі три безпілотні літальні апарати, а залишки від третього впали на об’єкт.

"Перший дрон був помічений у небі о 23:17. Протягом наступної години прилетіли два інші. За ними відпрацювали чергові засоби ППО, уламки двох "Бобрів" впали в море. Третього — впали на вакуумну колонну установку", — йдеться у повідомленні.

У пабліку також додали, що падіння уламків призвело до виникнення пожежі. Було встановлено, що спалах розрісся на площу до 200 квадратів. Загасити його вдалося лише до 5 години ранку.

При цьому вночі ТГ-канал писав, що місцеві жителі відео, як літальний об’єкт, пролетів у бік заводу, після чого пролунав вибух.

Своєю чергою Telegram-канал Baza повідомляє, що в пошкодженій установці НПЗ "Роснефти" в Туапсе було 112 тонн бензину та 200 тонн мазуту. Висота полум’я після вибуху сягала 70 метрів.

Джерела "Телеграфа" повідомили, що нафтопереробний завод у російському Туапсе став черговою ціллю СБУ. Саме БПЛА Служби безпеки атакували цей важливий для ворога об'єкт.

Після двох потужних вибухів спалахнула пожежа. Ушкодження отримала встановлення первинної обробки нафтопродуктів, а саме — вакуумна та атмосферна колони.

"СБУ б'є вглиб Росії й продовжує атаки на об'єкти, які не тільки мають важливе значення для економіки Росії, але й забезпечують паливом ворожі війська. Далі йде багато сюрпризів, системна робота триває", — повідомляє джерело.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в ніч проти 24 січня в російському місті Орел пролунали вибухи. Як пізніше стало відомо, дрони атакували нафтобазу "Орелнафтопродукт".