Ніж у спину України? Як росія виробляє ракети "Кинджал" та "Іскандер" завдяки Заходу

Читать на русском
Автор
9545
росія продовжує виробляти ракети "Кинджал"
росія продовжує виробляти ракети "Кинджал". Фото Міноборони РФ

Озвучено назви компаній, які замішані у постачанні росії комплектуючих

У росії "Конструкторське бюро машинобудування" (КБМ), що займається виробництвом ракет "Кинджал" та "Іскандер", які летять потім по Україні, отримують комплектуючі з Європи та інших країн. Таким чином через більш ніж півтора року війни країні-агресору вдається оминати всілякі санкції.

Про це пише The Insider, зазначаючи, що йдеться про те, що корпорація отримує американські чіпи для ракет із Китаю. Відомо, що їхньою закупівлею займається столична компанія ТОВ "ЕТС Електронікс" у китайської фірми ETC Electronics Limited.

Решту комплектуючих для ракет росія отримує з Європи. Журналісти з’ясували, що камери тепла та холоду імпортуються із Польщі через московську компанію ТОВ "Остек-Тест". Водночас у Німеччині купують верстати для КБМ через компанію ТОВ "KEB-Рус". Також фірми-посередники закуповують продукцію для КБМ у виробників із Литви, Латвії, Бельгії та Великобританії.

До речі, керівником КБМ є Сергій Пітіков. Його донька Майя Пітікова зараз проживає у Швеції та всіляко засуджує розпочату росією війну проти України. При цьому в розмові з журналістами вона відмовилася говорити щось про свого батька, заявивши наступне: "Я не готова брати участь у розмові, яка спочатку була спрямована проти мого батька".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що більшість критичних компонентів для створення ракет росіяни закуповують на Заході, попри безліч введених проти країни-агресора санкцій.