Збили Шарія чи Вінні Пуха: мережа потішається над поясненням вибухів у Ростові (відео)

Читать на русском
Автор
944
У соцмережах вирішили, що російська ППО полювала на Вінні Пуха Новина оновлена 04 січня 2023, 12:35
У соцмережах вирішили, що російська ППО полювала на Вінні Пуха. Фото скриншот Youtube

Жителі Ростовської області чули звуки вибухів близько десятої вечора по московському часу

У російському Ростові-на-Дону продовжують виникати надзвичайні ситуації. Після масштабної пожежі в обласному центрі, ввечері 3 січня жителі кількох населених пунктів області чули сильні вибухи. Також очевидцям вдалося зафільмувати яскраві об'єкти в небі, на які "полювали" російські сили протиповітряної оборони.

Пояснення від місцевого губернатора Василя Голубєва, які з'явилися вже 4 січня у його Telegram-каналі, стали справжньою поживою для інтернет-користувачів. За словами чиновника, росіяни знищили "малорозмірний об'єкт у формі кулі, який вільно летів за вітром".

Як пояснив Голубєв, інцидент стався за 10 кілометрів на північ від Ростова, поблизу населеного пункту Султан Сали в М'ясниківському районі. Невідомий об'єкт було помічено на висоті 2,5 км, але жодних ідентифікаційних знаків він не мав. Саме тому російські військові вирішили "перестрахуватися" і знищили його — прямо над житловими кварталами.

Ростов-на-Дону карта
Ростов-на-Дону на карті
Ростов вибухи 3 січня
Сліди в небі над Ростовською областю

"Прошу всіх зберігати спокій, — написав ростовський губернатор. — Для забезпечення безпеки задіяні всі сили та засоби. Небо прикрите засобами протиповітряної оборони".

Василь Голубєв про вибухи в Ростові
Публікація Голубєва в Telegram

Такий звіт зміг потішити частину жителів регіону, однак було немало є й тих, хто вельми скептично сприйняв подібні новини. Також щедрими на жарти виявилися і українці.

Втім, це не єдині вибухи, які росіяни чули вже нового 2023 року. "Телеграф" детально розповідав, які регіони рф провели новорічну ніч під звуки гучної "бавовни".

А вже за кілька днів у Брянській області заявили про пожежу на енергооб'єкті, винуватцями якої знову вирішили зробити ЗСУ.