"Вбивці, ви розбомбили його": у росії школярка зіпсувала інсталяцію, присвячену Маріуполю

Читать на русском
Автор
4937
Скульптура у Петербурзі
Скульптура у Петербурзі. Фото Север. Реалии (RFE/RL)

У росії прибрали скульптуру, присвячену Маріуполю

На Палацовій площі в російському Санкт-Петербурзі встановили інсталяцію у вигляді сердець на честь побратимства з Маріуполем. Однак, як показала практика, конструкція не прижилася, тож її сором’язливо почали розбирати.

Як повідомляє видання Nexta, через кілька днів після встановлення на конструкції, присвяченій українському Маріуполю, який окупанти практично повністю знищили та окупували під час вторгнення в Україну, з’явився напис "Вбивці, ви розбомбили його. Юди". Після того, що сталося, влада міста почала розбирати інсталяцію, а зараз вона вже повністю прибрана з площі.

За даними ЗМІ, у "оскверненні" інсталяції підозрюється 17-річна місцева мешканка. Тепер школярці загрожує стаття про "дискредитацію" російської армії.

При цьому, за повідомленням місцевого Telegram-каналу "Ротонда", росіяни не збираються відмовлятися від ідеї встановлення цинічної скульптури. Посилаючись на слова співробітників, які займалися розбиранням конструкції, автори посту заявляють, що з площі приберуть лише частину, яка була розписана, а сам каркас залишиться стояти.

Самі панелі відвезуть на ремонт, а потім повернуть назад. Ймовірно, полагодити їх зможуть вже завтра, йдеться у повідомленні.

Радіо "Свобода" пише, що незабаром після окупації Маріуполя влада Санкт-Петербурга оголосила, що Петербург і Маріуполь будуть "містами-побратимами". Встановлена на Палацовій площі інсталяція зображала два переплетені серця — велике з написом "Санкт-Петербург" і маленьке з написом "Маріуполь". Одна з таких скульптур, як стверджується, раніше була встановлена й у самому Маріуполі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у російській Твері "патріоти" прикрасили ялинку "ворогами народу".

Також ми писали про те, що мешканця російського міста Чита оштрафували за сон про Зеленського.