У путіна придумали свою "Велику вісімку": кого вони там бачать

Читать на русском
Автор
86238
Ідея належить керівнику держдуми Росії в’ячеславу Володину
Ідея належить керівнику держдуми Росії в’ячеславу Володину

"Геніальну" ідею пояснюють загальносвітовою інфляцією

На тлі санкцій, що постійно вводяться Заходом, в росії заговорили про створення нового політично-економічного союзу під назвою "Велика вісімка". Окрім росії до неї мають увійти ще й представники Індії, Китаю, Бразилії, Туреччини, Ірану, Індонезії та Мексики.

Такими "світлими" ідеями в особистому Telegram-каналі поділився голова російської держдуми в’ячеслав володін. Крім цього політик заявив, що росія нібито була членом колишньої "Великої вісімки", якою він обізвав країни G7, додавши до них рф.

Свіжі факти та аналітика – достовірно про війну з росією

За словами політика, країни нинішні "Великої сімки" самі страждають від санкцій, які вводять проти Москви. Володін стверджує, що тільки в Америці за перший квартал 2022 року ВВП зменшився на 1,5%, а інфляція перевищила попередній рекорд, встановлений у 1981 році.

До нової групи кремлівський чиновник пропонує включити держави, які не беруть участь у "санкційних війнах". Це нібито має продемонструвати "нові точки зростання" економіки у світовій спільноті.

При цьому він стверджує, що "нова G8" нібито має обігнати "стару" майже на 25% за показниками ВВП.

"США своїми руками створили умови, щоб країни, які бажають вибудовувати рівноправний діалог та взаємовигідні відносини, фактично утворили разом із росією "нову велику вісімку"", — стверджує в’ячеслав Володин.

На його думку, таким чином Вашингтон швидко втратить гегемонію, яку має нині у світі.

Додамо, що в оригінальну "Велику сімку" входять представники Сполучених Штатів, Німеччини, Франції, Японії, Канади, Італії та Великої Британії.

У той же час, поки Кремль займається будівництвом повітряних замків, Україна спільно з союзниками з G7 розробляє документ історичної ваги. Він має гарантувати безпеку нашій державі після закінчення війни.

Також "Телеграф" розповідав, яку справжню мету може переслідувати росія після вторгнення в Україну 24 лютого.