Чекають на ще більше трупів? Російська влада риє сотні могил по різних кутках країни

Читать на русском
Автор
3140
Російська влада завчасно закуповує сотні могил
Російська влада завчасно закуповує сотні могил. Фото big-rostov.ru

РосЗМІ повідомляють, що такої кількості могил у попередні роки не закуповувалося

Влада РФ у багатьох регіонах країни закуповує сотні могил для громадян, сім'ї яких не мають змоги оплатити похорони. Як зазначають російські ЗМІ, закупівель такого масштабу у попередні роки не було, а це наштовхує на думку, що могили призначені для загиблих в Україні російських військових.

Про це у понеділок, 6 червня, повідомив російський Telegram-канал "Можем объяснить".

Перевірені новини про війну і не тільки — у нашому Telegram

Зазначається, що у травні цього року на порталі Держзакупівель РФ з'явилося багато тендерів на організацію поховань — їх кількість була аномальною.

Так, у Хабаровському краї було замовлено риття 700 могил. До цього такий же контракт був 5 років тому, але тоді йшла мова лише про 120 могил. Журналісти зазначають, що нинішні поховання організовують нашвидкоруч.

У Красноярську вперше в історії закупівель ЖКГ було замовлено 100 могил.

В одному з районів Челябінської області замовили поховання одразу 37 померлих, у Карелії – 39, а в Мурманську кількість нових поховань не зазначили, вказавши, що вони "плануються чергами".

Нагадаємо, що за даними Генштабу ЗСУ, російська армія у війні проти України втратила понад 31 тисячу солдатів та кілька тисяч одиниць військової техніки. При цьому влада країни-агресора не визнає тотальної кількості загиблих росіян і продовжує говорити, що "спецоперація" йде за планом. Тим часом тіла окупантів, яких ніхто не розшукує, залишаються в Україні у спеціальних фагонах-рефрижераторах. Українська влада закликає матерів солдатів РФ приїхати в Україну і забрати тіла своїх синів — для цього український перевізник готовий виділити безкоштовні квитки.