Ракета, що впала під Білгородом, прилетіла з території росії — CIT

Читать на русском
Автор
17380
Вирва від удару ракети під Білгородом
Вирва від удару ракети під Білгородом

Було встановлено напрям, звідки прилетіла ракета

Ракета, що залишила воронку на південь від Білгорода, насправді прилетіла з території росії, а не України, як про це бреше російська влада.

Таку заяву зробила група Conflict Intelligence Team (CIT), яка аналізує оперативну ситуацію з відкритих джерел.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

"Вчора один із білгородських телеграм-каналів опублікував кадри з відеореєстратора, де видно попадання невідомого боєприпасу […] в районі Микільського на південь від Білгорода. Нам вдалося геолокувати місце зйомки в момент влучення ракети. Виявилося, що відеореєстратор знімає в південно-східному напрямку"., А ракета прилітає ліворуч, тобто зі сходу чи північного сходу, а отже – з території росії”, – стверджують розслідувачі.

Розмір вирви дозволяє припускати, що вона утворилася від крилатої або балістичної ракети, ймовірно, ракети 9М728 ОТРК "Іскандер-М".

Зазначимо, що у Генштабі ЗСУ інформацію про ракетні удари не підтвердили. Найімовірніше, росія влаштувала чергову провокацію.

Як повідомляв "Телеграф", рано-вранці 1-го квітня біля кордону з Україною в російському Білгороді спалахнула нафтобаза. Пізніше в мережі з’явилося відео початку пожежі у Білгороді.

Росіяни вже почали масово залишати Білгород, через що на заправках у місті утворилися величезні черги.