У росії посилять відповідальність за правду про війну з Україною

Читать на русском
Автор
1343
"Єдинороси" зовсім уже збожеволіли завдяки пропаганді
"Єдинороси" зовсім уже збожеволіли завдяки пропаганді

Тепер росіянам повністю намагаються закрити роти

Депутати держдуми Росії пропонують колегам проголосувати за поправки для Кримінального кодексу, а також Кодексу про адмінправопорушення, які посилять покарання за поширення правди про війну з Україною. Тепер дію вже раніше ухваленого закону хочуть поширити не лише на військових, а й на росгвардійців, а також рятувальників.

Подробиці повідомляє "Телеграф", посилаючись на Telegram-канал одного з депутатів-"єдиноросовців", співавтора таких поправок Олександра Хінштейна.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

На його думку, росіян слід карати не лише за "фейки" щодо російської армії, а й представників інших держорганів, які "діють за кордоном з метою захисту інтересів Росії та її громадян".

"Ці норми торкнуться не тільки тих, хто бере участь у СВО в Україні — а поряд зі Збройними силами там знаходяться і Росгвардія, і МНС, — зазначив Хінштейн. повинні бути надійно захищені від будь-яких провокацій, брехні та "чорнухи". Скажімо, наші посольства, торгпредства та дипустанови. Або — представництва Росспівробітництва".

Відомо, що у держдумі вже 18 березня вирішили обговорити запропоновані поправки. Якщо їх узгодять, то вони потраплять на розгляд усіх депутатів.

Слід зазначити, більшість росіян проти подібного обмеження. Окремі жителі країни-агресора почали усвідомлювати, чим саме для них може обернутися така цензура.

При цьому також багато росіян не розуміють, чому вони мають страждати через загальносвітові санкції, коли в країні підвищуються ціни, а улюблені продукти та товари зникають. Особливо часто такими питаннями задається молодь, яка нині фактично навіть позбавлена можливості виїхати за кордон із Росії.