Франція готова передати ЗСУ "нове озброєння": прем’єр Атталь розповів подробиці

Читать на русском
Автор
1978
Габріель Атталь Новина оновлена 06 лютого 2024, 00:27
Габріель Атталь

Україні знадобиться новітнє озброєння для захисту від російської агресії

Франція готується передати Україні новітню зброю, яка допоможе їй захиститися від російської агресії.

Як повідомляє Укрінформ, про це розповів новий прем’єр-міністр Франції Габріель Атталь під час візиту до Німеччини у понеділок 5 лютого.

За його словами, українці вже два роки продовжують боротьбу з силою та рішучістю, які викликають лише повагу, а тому Європа не залишить їх наодинці.

"Втім, ця війна є також чітким нагадуванням про необхідність прискорення побудови європейського стратегічного суверенітету, консолідацію спільної європейської оборони", — додав він.

За словами Атталя, Франція готова передати Україні новітнє озброєння на кшталт крилатих ракет SCALP та бомб нового покоління. Він не уточнював, про що йдеться, але швидше за все чиновник мав на увазі бомби AASM, про які нещодавно також говорили у французькому Міноборони.

"Це зобов’язання, очевидно, збільшуватиметься, але не лише з погляду виділених фінансів, а й з погляду характеру озброєння, яке, очевидно, має бути найвищого стандарту, необхідного для того, щоб українці могли себе захистити", — зазначив він.

Як повідомлялося раніше, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк раніше розповідав, що Франція виготовить 78 САУ "Цезар" для України і щомісяця передаватиме 3 тисячі снарядів до них.