Нові уламки російського "Шахеда" знайдено у Румунії: до кордону з Україною 14 км (карта)

Читать на русском
Автор
5111
Ілюстрація
Ілюстрація. Фото sundries.com.ua

Фрагменти, схожі на уламки безпілотника, розкидали на кілька десятків метрів

У Румунії повторно стався інцидент з БПЛА і зараз разів за 14 кілометрів від кордону з Україною виявили фрагменти, які, ймовірно, є частиною безпілотника. Їх знайшли в районі сіл Нуферу та Вікторія після чергової атаки окупантів на Одеську область.

Про це повідомляє Digi24. Зазначається, що до цього району було направлено вертоліт ВПС для збирання доказів.

"Екіпаж вертольота IAR 330 Puma Військово-повітряних сил Румунії... виявив у середу, 13 вересня, близько 11:30 ранку в районі населених пунктів Нуфарул і Вікторія, жуець Тульча, фрагменти, які, можливо, походять з безпілотника, розкидані на площі в кілька десятків метрів", — йдеться у повідомленні.

Як виявилося, бригади Міноборони розпочали перевірку після того, як минулої ночі люди з кількох населених пунктів звернулися до екстрених служб та повідомили про падіння дронів.

В оборонному відомстві поки що лише засудили атаки російських окупантів по об’єктах цивільної інфраструктури та портів в Україні.

"Міністерство національної оборони рішуче засуджує атаки, здійснені російською федерацією проти об’єктів та елементів цивільної інфраструктури в українських портах на Дунаї. Ці атаки є невиправданими та серйозно суперечать нормам міжнародного гуманітарного права", — додали у румунському міністерстві.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 4 вересня російські загарбники атакували Одеську область, внаслідок чого кілька ворожих дронів збилися з курсу і впали на території Румунії, яка варто додати, є членом НАТО.