"Перемога на полі бою": у ЄС зробили резонансну заяву про війну в Україні

Читать на русском
Автор
5425
На фото — Володимир Зеленський та Жозеп Боррель
На фото — Володимир Зеленський та Жозеп Боррель. Фото twitter.com/JosepBorrellF

Верховний представник ЄС заявив, що Україна виграє війну на полі бою

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель після свого візиту до Києва у п'ятницю, 8 квітня, заявив, що російсько-український конфлікт буде вирішено військовим шляхом.

"Ця війна буде виграна на полі бою", — написав Боррель у Twitter.

Надійне джерело новин про війну — підпишись на наш Telegram

Треба відмітити, що заява про пріоритетність воєнної перемоги над політико-дипломатичним вирішенням конфлікту лідери ЄС не робили під час війни в Югославії, ні в Лівії, ні в Афганістані.

Також Боррель поділився планами щодо стримування російської агресії в Україні і Європі: "Я повертаюся з чітким списком справ:

  1. Ця війна буде виграна на полі бою. Додаткові 500 мільйонів євро виділяються. Поставки зброї відбуватимуться з урахуванням потреб України.
  2. Жорстокий напад росії на беззахисних мирних жителів у Краматорську знову показує повну неповагу кремля до людського життя. Це лише посилить нашу підтримку Україні. Зустріч завтра з прокурором Міжнародного кримінального суду для обговорення індивідуальної підтримки, включно з Консультативною місією ЄС в Україні.
  3. Нам потрібно продовжувати посилювати тиск на росію. Ми вже ввели масштабні санкції, але потрібно зробити більше в енергетичному секторі, зокрема щодо нафти.
  4. У понеділок я скликаю Раду ЄС із закордонних справ FAC, щоб обговорити наступні кроки".

Нагадаємо, що у суботу, 9 квітня, до Києва на зустріч із президентом України Володимиром Зеленським прибув прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон. Зазначимо, що візит Джонсона став для ЗМІ несподіванкою — він ніде не анонсувався.

Раніше Джонсон публічно заявив, що британці збираються надіслати Україні додаткову партію потужного озброєння на мільйони гривень. Серед нього будуть і зенітні комплекси Starstreak.