Дуда пішов проти Байдена з українського питання і назвав спосіб серйозно натиснути на росію

Читать на русском
Автор
22747
Анджей Дуда під час візиту до Києва
Анджей Дуда під час візиту до Києва. Фото president.gov.ua

Польща продовжує публічно підтримувати Україну

Польський президент Анджей Дуда підтримав українську оцінку трагедії у Бучі — він не лише погодився з тим, що це геноцид, а й вважає за мету російського вторгнення саме знищення української нації.

Про це він розповів у інтерв’ю американському каналу CNN. Дуда зазначив, що наміри росії підтверджуються кількістю загиблих мирних жителів.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Польський лідер також висловився щодо подальших переговорів із рф. На його думку, діалог з росією безглуздий і путіну потрібно поставити умови, якщо він їх не виконає — предмета розмови не буде. Найкращим виходом для санкції для росії Дуда бачить блокування продажу її сировини — газу та нафти, але він зазначив, що це складне завдання.

Зазначимо, що думки щодо продовження переговорів із рф розділилися всередині країн НАТО. Коли Польща і балтійські держави виступають за розрив, Туреччина, Німеччина і Франція намагаються зберегти відносини з москвою.

Раніше "Телеграф" вже публікував думку польських високопосадовців про дії Франції та Німеччини у війні росії проти України. Прем’єр-міністр Матеуш Моравецький публічно звернувся до президента Емануеля Макрона з питанням, чи допомогли його бесіди з путіним щось зупинити і канцлера Олафу Шольца з заявою про гальмування санкцій ФРН.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден геноцидом звірства росіян на тимчасово окупованій території Київщини не вважає, обмежившись "воєнним злочином".