Бомбардувальники США вилетіли на Близький Схід: раніше повідомлялося про дати та місця ударів

Читать на русском
Автор
1708
Бомбардувальник В1-В
Бомбардувальник В1-В. Фото Пресслужба авіабази Елсворт

Атака може статися найближчим часом

Сполучені Штати Америки (США) направили бомбардувальники B-1B на Близький Схід. Напередодні було анонсовано удари по іранських об’єктах, що знаходяться на території Іраку та Сирії.

Про це повідомляє Sky News Arabia з посиланням на представника США. Раніше стало відомо, що цілі будуть атаковані 3 чи 4 лютого 2024 року.

Що відомо про претендента на пост президента США Ніккі Гейлі

Офіційний Вашингтон збирається вжити "багаторівневих заходів", про що раніше повідомляло видання The Wall Street Journal. Це будуть не лише удари по об’єктах.

Зазначимо, що анонсовані атаки будуть відповіддю США Ірану на вбивство трьох американських військовослужбовців, які загинули через удар безпілотника. Невдовзі з’ясувалося, що він був іранського виробництва.

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Штати не терпітимуть нападу на американські війська. З одного боку США уникатимуть розширення конфлікту, але з іншого — зможуть вжити усіх необхідних заходів для захисту власних інтересів.

Для довідки: В-1В — це надзвуковий бомбардувальник. Вперше він з’явився на озброєнні США ще у 1980-х роках. Використовується переважно для підтримки присутності Штатів в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.

Раніше "Телеграф" писав про інструменти, якими США можуть впливати на Іран. Вони сильно вдарять по офіційному Тегерану.