Обстановка загострюється: США планують удари по території двох країн

Читать на русском
Автор
1319
На Близькому Сході ситуація стає більш напруженою
На Близькому Сході ситуація стає більш напруженою

Американці вже готують відповідь за вбивство трьох військовослужбовців

Сполучені Штати Америки (США) вже готові найближчим часом завдати серії ударів по іранських об’єктах на території Іраку та Сирії. Це буде відповідь на удар безпілотника по американській базі в Йорданії, після якого загинули троє військових та ще 25 отримали поранення.

США встановили, що це був дрон іранського виробництва. З точною датою атаки у відповідь визначаться пізніше, адже визначальним фактором для завдання ударів буде погода, інформує CBS News, посилаючись на власні джерела.

Китай гальмує будівництво найбільшого газопроводу Росії

Америка може завдавати ударів і за несприятливих погодних умов, але все ж таки робить ставку на хорошу видимість. Це дозволить прицільно бити по іранських об’єктах та персоналу, не зачіпаючи цивільних осіб.

Зазначимо, що загибель трьох військових США стала першим випадком втрат американської армії на Близькому Сході з початку війни між Ізраїлем та ХАМАС. Президент Джо Байден прокоментував інцидент. Він заявив, що винні мають бути покарані.

Конфлікт між США та Іраном, який підтримує кілька угруповань бойовиків на Близькому Сході, розпалюється. Проіранські сили з жовтня 2023 близько 150 разів обстріляли американські об’єкти. Таким чином хочуть створити тиск на Білий дім, щоб той сприяв припиненню ізраїльської операції у Секторі Газа.

Є вірогідність, що Джо Байден може оголосити війну Ірану. Офіційний Вашингтон знаходиться в непростій ситуації, але має чотири інструменти для її вирішення. Їхнє застосування послабить позицію Тегерана.

Раніше "Телеграф" писав про небезпеку прямої конфронтації між США та Іраном. Спрогнозувати, на які дії піде Тегеран, дуже складно.