Не лише посилити оборону: союзники рекомендують Україні змінити підхід до війни

Читать на русском
Автор
Президент Чехії Петро Павло
Президент Чехії Петро Павло. Фото 100biografiy

Україні потрібні артилерія, крилаті ракети та винищувачі

Збройним силам України необхідно посилити оборону та обмежити наступальні дії. Такими є рекомендації західних союзників.

Про це заявив президент Чехії Петро Павло в інтерв’ю польському мовнику TVN24. Чеський лідер зазначив, що такі дії необхідно запровадити, оскільки на відміну від Росії, Україна зараз має обмежені можливості на полі бою.

На думку Павла, для посилення оборони країні потрібна зброя. Україні необхідне не лише суто оборонне озброєння, а й таке, що порушить маршрути постачання російської армії. Зокрема артилерія, крилаті ракети більшої дальності, а також літаки F-16.

"Лише баланс сил може дати обом сторонам зрозуміти, що подальших успіхів вони не досягнуть і що настав час для переговорів", – додав чеський лідер.

Нагадаємо, раніше Чехія розкрила перелік направленої в Україну зброї. У засекреченому списку військової допомоги від Міністерства оборони Чеської республіки були БМП, танки, самохідні гаубиці радянського виробництва, а також сучасна зброя, в тому числі авіатехніка. У грошовому еквіваленті допомога налічувала понад 240 мільйонів євро.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що Україна посилює ППО і на озброєння країни надійшов другий зенітний комплекс Skynex з Німеччини.