Як закінчити війну Ізраїлю та ХАМАС? Велика Британія запропонувала план із п’яти пунктів

Читать на русском
Автор
Відкриті джерела

Будь-які кроки у напрямку створення палестинської держави виключені

Велика Британія запропонувала план, який допоможе завершити війну між Ізраїлем та ХАМАСом. Він складається із п’яти пунктів.

Цим планом Сполучене королівство вже поділилося з арабськими, американськими та європейськими урядами. Про це пише Financial Times.

Зазначається, що припинення бойових дій призведе до звільнення заручників у Газі, а потім переговорів. Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон у ході свого турне в регіоні обговорив з ізраїльськими та палестинськими лідерами цю ініціативу.

"Що ми намагаємося зробити, так це закріпити ідею про те, що отримавши цю паузу, ви повинні наполегливо працювати над тим, щоб перетворити її на тривале припинення вогню, і дійсно зосередитися на реалістичних та досяжних речах, які зможуть зробити припинення вогню постійним та стійким", — сказав британський чиновник.

Прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху, своєю чергою, виключив будь-які кроки у напрямку створення палестинської держави або співпраці з Палестинською адміністрацією. Крім того, він відкинув постійне припинення вогню як частину угоди про звільнення заручників.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що 24 січня стало відомо про нові переговори ХАМАС та Ізраїлю щодо припинення вогню. Бойовики прагнуть "пакетної угоди", а ізраїльська армія хоче поетапно вести переговори.