The Wall Street Journal: Ізраїль все ще не зміг розбити військові сили ХАМАС

Читать на русском
Автор
ХАМАС зазнав втрат, але залишається доволі боєздатним
ХАМАС зазнав втрат, але залишається доволі боєздатним. Фото росЗМІ

Офіційні особи Ізраїля наразі визнають, що цілі знищити ХАМАС все ще не досягнуто

Попри свою жорстку військову кампанію в Секторі Гази, війська Ізраїля ліквідували від 20 до 30 відсотків членів палестинського терористичного угруповання ХАМАС. Це дуже мало за задекларовану ізраїльским урядом ціль – повністю розгромити та знищити ХАМАС, тому до закінчення цієї війни ще далеко.

Про це пише американське видання The Wall Street Journal із посиланням на дані американської розвідки. Згідно із цими даними, говорити про перемогу найближчим часом Ізраїлю не доведеться.

Терористи мають ще достатньо людей та боєприпасів, щоб завдавати ударів по Ізраїлю та чинити спротив протягом щонайменше кількох місяців. Щобільше, після розпачу та розгрому перших тижнів ХАМАС потроху намагається відновити поліцейські сили та військову присутність у деяких районах Сектора Гази.

Офіційні особи Ізраїля наразі визнають, що цілі знищити ХАМАС все ще не досягнуто. А військові аналітики кажуть, що терористи змінили свою тактику: бойовики почали діяти дрібнішими групами та ретельно ховатися між засідками на ізраїльских військових. Окрім того, окремі бойовики ХАМАС добровільно зголошуються брати більше завдань, щоб замінити вибулих "товаришів по зброї".

Нагадаємо, прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху заявив, що ізраїльська армія буде боротися у Секторі Газа доти, доки не буде досягнуто всіх цілей наступу. За його словами, війна в якій бореться його країна, "триватиме ще багато місяців".

Раніше "Телеграф" писав, що ХАМАС планував теракти у Європі. Про це заявили у службі безпеки Ізраїлю.