Зробили це на очах родини: на Херсонщині окупанти жорстоко розправилися із дитиною

Читать на русском
Автор
3878
Відкриті джерела Новина оновлена 22 грудня 2023, 14:12

Українська влада намагається зафіксувати факт злочину

На тимчасово окупованій території Херсонської області в одній із громад російські окупанти на очах рідних вбили дитину. Це сталося у середу, 20 грудня.

Про це на пресконференції повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін, пише Укрінформ. За його словами, хлопчик десь проходив і начебто щось фотографував, дитину схопили, привели додому і застрелили.

"Страшна там ситуація… Вбили учня 8 класу в одному з населених пунктів. Просто на очах родини", — зазначив Прокудін.

Голова ОВА підкреслив, що українська влада звертатиметься до всіх відповідних органів, щоб зафіксувати факт злочину. Він додав, що на тимчасово окупованій території Херсонщини продовжується примусова паспортизація, вчителів змушують працювати за російськими програмами, на дітей спрямована російська пропаганда.

Своєю чергою у поліції Херсонщини підкреслили, що трагедія сталася в одному з населених пунктів Каховського району. За цим фактом слідчим управлінням ГУНП в Херсонській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 "Порушення законів та звичаїв війни" ККУ.

Попередньо відомо, що кілька днів тому російські військові застрелили 13-річного хлопчика. У поліції зазначили, що слідчі вживають усі можливі заходи для встановлення додаткових обставин події та осіб з-поміж військовослужбовців РФ, причетних до злочину.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Херсонської області військовослужбовець армії РФ застрелив свого командира та поранив товариша.