Росіяни змінили тактику: ворожих ДРГ все більше в одній з областей України

Читать на русском
Автор
2938
Сили оборони України
Сили оборони України. Фото Генштаб ЗСУ

Українські військові теж змінюють тактику боротьби

Російські окупанти змінили тактику дій на кордоні Сумської області. Ворог посилив атаки диверсійно-розвідувальних груп.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх. За його словами, за останні місяці атаки росіян стали системними.

"На Сумщині в останні два місяці обстріли посилилися, а ще — додалися дії диверсійних груп. Ворог заходить на нашу територію, робить такі вилазки постійно і по всій довжині кордону, а в нас протяжність кордону з РФ — понад 560 км. ДРГ росіян знищують людей, інфраструктуру, ведуть боротьбу із ЗСУ. Треба відзначити, що 4-5 місяців тому такі дії з боку ворога не були настільки інтенсивними", — сказав він.

Водночас Артюх підкреслив, що таку ж тактику ворог застосовує і в Чернігівській області. За його словами, це говорить про те, що на цю ділянку фронту зайшли відповідні підрозділи росіян.

"У ворога постійно відбувається ротація. І от зараз вони діють так: 5-10 осіб заходять на нашу територію і підривають, убивають. Це спецназівці. Вони виконують поставлені завдання щодо вбивства людей та знищення інфраструктури", — зазначив голова ОВА.

Він підкреслив, що крім фізичного знищення цивільних та військових, перед росіянами стоїть іще одне завдання — впливати на морально-психологічний стан як військових, так і цивільних.

"Звісно, це впливає передусім на населення. Люди не почувають себе у безпеці. Для військових — це зміна тактики боротьби. Робиться все можливе, щоб ворог не досяг жодної зі своїх цілей", — зазначив Артюх.

Нагадаємо, 28 листопада окупанти з артилерії обстріляли Сумську область. У наслідок атаки є поранені та загиблі, серед яких дитина.