У Криму серія потужних вибухів: повідомляється про удари по Севастополю

Читать на русском
Автор
19280
Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Метою удару могла стати військова частина РЕБ

Мешканці тимчасово окупованого Криму дедалі частіше чують вибухи. Цього разу серію "бавовни" невстановленого походження було зафіксовано у Севастополі.

При цьому, як інформують місцеві telegram-канали, це був не одиничний вибух, а ціла серія, яка була чутна в різних куточках південної частини міста.

Очевидно, більшість повідомлень про вибухи надходила від мешканців районів, прилеглих до мису Фіолент.

Від місцевих жителів також надходила інформація про те, що в район Фіолента прямують численні машини швидкої допомоги та пожежників.

Іншої інформації поки не надходило, представники окупаційної "влади" пригоду поки що не коментували.

Варто зазначити, що у серпні поточного року у ЗМІ з’явилася інформація, що саме на мисі Фіолент, поряд зі Свято-Георгіївським монастирем, росіяни розгорнули комплекс радіоелектронної боротьби "Мурманськ-БН". Там розташована територія військової частини РЕБ.

За всього бажання окупантів їх сховати, зробити це не так і просто, оскільки висота антен може досягати 32 метрів. Вона використовується для радіорозвідки, придушення та перехоплення сигналу супротивника по всьому короткохвильовому діапазоні на відстані до 5 тис. км.

Антени Мурманськ-БН
Антени "Мурманськ-БН"

По сусідству з частиною радіоелектронної розвідки на кількох сотнях гектарів розкинулась військова частина ППО, яка має на озброєнні комплекси С-300/С-400.

Очевидно, що десь там і стався вибух, оскільки подібна інформація почала поширюватися російськими каналами. OSINT-аналітики також повідомляють, що вибухи пролунали недалеко від розташування 475-го окремого центру радіоелектронної боротьби Чорноморського флоту росії.

Як повідомлялося раніше, напередодні ЗСУ атаки по тимчасово окупованому Севастополю в Криму було вражено російським десантним кораблем. Водночас пошкодження отримав ворожий підводний човен.