Ворог втратив переправу у Новій Каховці і змушений відступати — ОК "Південь"

Читать на русском
Автор
7971
Українські захисники роблять все можливе, щоб звільнити кожен метр рідної землі
Українські захисники роблять все можливе, щоб звільнити кожен метр рідної землі. Фото telegraf.com.ua

Загальна ситуація на південному відрізку фронту залишається дуже напруженою, але ЗСУ тримають її під контролем

За останні кілька тижнів українські військовослужбовці здійснили справжній прорив одразу за декількома напрямками, серед яких і південь. Поступово просуваючись під Херсоном, вони продовжують тримати ворога в страху і змушують його відступати з уже "насиджених" позицій. Відбувається це завдяки прицільним ударам по складах та інших скупченнях сил, а також знищенню всіх логістичних зв’язків. Так, лише за останню добу росіяни не дорахувалися чергової переправи у Новій Каховці.

Про це відрапортували представники оперативного командування "Південь" у свіжому зведенні від 11 вересня. Військові наголошують: російські окупанти намагаються втягнути ЗСУ у контрбатарейну боротьбу, уникаючи прямих сутичок. Проте дедалі частіше супротивник зазнає серйозних втрат і змушений відступати.

При цьому ворог продовжує максимально використовувати доступну йому авіацію — лише в суботу вони завдали щонайменше 20 ударів по позиціях української армії. У відповідь наші захисники десять разів підняли в небо наші літаки. Непогано "досипала" і українська артилерія – виконано понад 350 вогневих завдань.

Відомо, що завдяки цьому окупанти не дорахувалися щонайменше 80 солдатів, восьми танків, 17 броньовиків. Також у ворога поменшало на одну гаубицю "Мста-Б" та безпілотник "Орлан-10".

Успішним стало знищення одразу трьох складів — у Херсонському, Бериславському та Миколаївському районах. Важливою метою стала і поромна переправа у Новій Каховці, якої окупанти втратили остаточно. Тепер тікати з позицій разом із технікою та награбованим, вони можуть хіба що пливучи.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як Новій Каховці доводиться жити в окупації під час активнішого просування ЗСУ на півдні. Люди, звичайно ж, чекають на прихід ЗСУ, але окупанти не особливо радіють подібним перспективам.