Російський удар по Часовому Яру на Донеччині: люди під завалами, багато загиблих (фото, відео, оновлюється)

Читать на русском
Автор
22819
Під завалами загинула дев’ятирічна дитина
Під завалами загинула дев’ятирічна дитина

Рятувальники працювали всю ніч, сподіваючись відшукати серед уламків хоч когось із мешканців будинку

Російські окупанти продовжують активно "кошмарити" мирних жителів Донбасу. Цього разу під їхній прицільний ракетний вогонь потрапило місто Часів Яр, що на Донеччині. Пізно ввечері 9 липня вороги обстріляли населений пункт із "Ураганів", внаслідок чого було зруйновано житлову п’ятиповерхівку.

Станом на 19:00 13 липня під завалами знайшли ще одне тіло — загалом вже 48 жертв, повідомляють у ДСНС.

"О 18:57, під час проведення аварійно-рятувальних робіт, рятувальники Донбасу виявили та вилучили тіло загиблої жінки (анкетні дані встановлюються), роботи з розбору завалів зруйнованого внаслідок ворожого обстрілу п'ятиповерхового будинку в Часів Ярі продовжуються. Станом на 19:0 особовим складом Головного управління виявлено та вилучено з-під завалів тіла 48 загиблих, з них 1 дитину (хлопчик близько 9 років), врятовано з-під завалів 9 осіб, проведено розчищення та розбирання близько 500 тонн зруйнованих елементів будинку", — йдеться у повідомленні .

Станом на 16:40 вівторка, 12 липня, під час проведення аварійно-рятувальних робіт у п'ятиповерховому житловому будинку у м. Часів Яр виявлено тіла ще 4 загиблих (всього виявлено тіла 41 загиблої людини, з них 1 дитина, врятовано з-під завалів 9 осіб).

О 15:00 вівторка, 12 липня, МВС України повідомило, що кількість жертв знову зросла — до цього часу з-під завалів дістали тіла 38 осіб, серед яких був хлопчик 9-річного віку. Дістати живими вдалося всього 9 осіб.

Станом на вечір 11 липня загинули вже щонайменше 31 людина. Про це повідомила прессекретарка Донецької ОВА Тетяна Ігнатченко в ефірі телемарафону.

Інформація про подію була опублікована вранці 10 липня очільником Донецької ОВА Павлом Кириленком.

Місце влучення ракет виглядає немов із фільмів про апокаліпсис — скрізь лежать уламки цегли та бетонних перегородок.

Часів Яр вибухи 10.07.2022
Будівля вже виглядає як нежитлова, хоча ще вчора в ній мирно спали люди

Повністю зруйнована одна із сторін будинку, ракета обрушила будову з п’ятого по перший поверх, перетворивши їх на безформну купу.

Часів Яр вибухи 10.07.2022
Частина будинку просто зникла

Повністю зруйновано щонайменше два під’їзди. Рятувальники працюють на місці трагедії з самої ночі, сподіваючись знайти тих, хто вижив. Всього ж уламки могли поховати під собою близько 34 людей, серед яких дев’ятирічна дитина.

Часів Яр вибухи 10.07.2022
Так виглядає "звільнення" Донбасу у розумінні "руского міра"
Часів Яр вибухи 10.07.2022
Рятувальники не замикали очей усю ніч і досі продовжують працювати
Часів Яр Донецька область карта
Часов Яр на карті

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про нещодавній ракетний обстріл Миколаївщини, в якому також постраждали житлові будинки — як приватні, так і багатоквартирні.

Також неспокійно й у Чорному морі. Днями багато жителів Одещини чули сильні вибухи, що долинали з морської акваторії. Це окупанти обстріляли молдавський танкер, що дрейфував на хвилях.