Зеленський розповів, що означає визволення Зміїного

Читать на русском
Автор
1575
Володимир Зеленський прокоментував визволення острова Зміїний від російських військ
Володимир Зеленський прокоментував визволення острова Зміїний від російських військ. Фото Screenshot

Глава держави подякував усім причетним до військової операції

У четвер, 30 червня, на 127-й день повномасштабного вторгнення рф президент України Володимир Зеленський відзначив звільнення острова Зміїний від російських окупантів.

Відповідну заяву глава держави зробив у традиційному вечірньому відеозверненні до нації, повідомляє YouTube-канал "Офіс Президента України".

Зеленський подякував усім підрозділам, які звільняли Зміїний від загарбників.

"Безперечно, головне слово сьогодні – "Зміїний". Мабуть, так само багато говорили про Зміїний тільки в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім і корабель відбув – назавжди, а тепер і острів знову вільний. Я вдячний Головному управлінню розвідки, бійцям "Альфи", вдячний нашим артилеристам, пілотам армійської авіації та Повітряних сил, командуванню "Олександрія", — заявив президент України.

Нагадаємо, у четвер стало відомо, що росіян вибили зі Зміїного. У росії визнали провал і навіть спробували виправдатися, що викликало чимало жартів у мережі. До речі, запеклі бої за цей клаптик суші велися довгі місяці. Додамо, що відбити острів у загарбників допомогла нова українська зброя.