Є дві цілі: Кім пояснив, навіщо росіяни "накидаються" на Миколаїв

Читать на русском
Автор
7515
Віталій Кім спробував пояснити цілі агресії військових рф
Віталій Кім спробував пояснити цілі агресії військових рф

Активні бойові дії йдуть в іншому напрямку, атаки на Миколаїв — відволікаючий маневр

З тактичної точки зору складно пояснити завзятість, з якою російські окупанти "накидаються" на Миколаїв, однак є дві побічні цілі, які вони цим переслідують.

Обстрілами намагаються зірвати перекидання транспорту та залякати мирних жителів, розповів керівник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у програмі "Орестократія" шеф-редактора OBOZREVATEL Ореста Сохара.

Чиновник відкрив першочергову мету росіян — зрив підвезення техніки та боєприпасів у зону активних бойових дій на схід від Миколаєва.

Чесно про війну читайте у нашому Телеграмі

І шляхом обстрілів вони намагаються знайти точки, як це можна було б зробити, знов і знов обстрілюють зруйнований міст і не можуть повірити, що ним уже не користуються, — українці знаходять інші шляхи логістики.

Крім того, військові росії часто стріляють по житлових кварталах. Оскільки їхні снаряди мають сотні метрів "розльоту", то вони навіть особливо не прицілюються.

"Вони просто б’ють у центр житлового кварталу, щоб люди панікували, боялися, відчували, що загроза є. Я думаю, що тільки з цією метою це робиться. Я не знаю, навіщо вбивати мирних людей", — наголосив Віталій Кім.

Як повідомляв "Телеграф", раніше Віталій Кім оцінював загрозу прямого наступу на Миколаїв та Запоріжжя.