Ще одне місто може стати ціллю росіян на шляху до Донбасу: подробиці

Читать на русском
Автор
25998
Ракетний удар по аеропорту в Дніпрі
Ракетний удар по аеропорту в Дніпрі. Фото tsn.ua

Про наміри росіян свідчать супутникові знімки.

Російська армія тільки нещодавно звільнила Сумську область, однак не полишає спроб взяти Донбас. На шляху до цього ще однією ціллю окупантів може стати місто Дніпро, яке можуть атакувати з Ізюма.

Видання The New York Times з посиланням на американських військових аналітиків зазначає, що Дніпро може стати стратегічною метою у контексті боротьби за Донбас.

Надійне джерело новин про війну – підпишись на наш Telegram

Такий висновок аналітики зробили після перегляду супутникових знімків за 8 квітня, на яких помітно як сотні російських військових машин рухаються через смт Великий Бурлук у напрямку Ізюму.

Росія може аткувати Дніпро -  The New York Times
Відстань від Великого Бурлука до Ізюму

Крім того, аналітики помітили активізацію бойових дій навколо Ізюму. Це сталося одразу після того, як Москва оголосила про намір взяти Донбас та почала перекидати туди війська, однак зіткнулася з жорстким опором України.

"Ми вже багато днів говоримо про те, наскільки важливий для них Ізюм", — заявили у Пентагоні.

Варто зазначити, що Ізюм росіянам потрібен для того, щоб утримувати свої передові лінії фронту та просуватися до Дніпра та інших стратегічних міст вже на Донбасі.

Оновлено: Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що саме ця колонна, яку 8 квітня зафіксували супутники, була розбита в ніч на 10 квітня.

"Сьогодні вночі чергові успіхи здобули наші військові ЗСУ — знищена велика колона ворожої техніки та живої сили, які прямували в сторону Ізюма", — розповів Синєгубов.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Міноборони назвали найближчу ціль росіян на Донбасі — нею може стати місто Слов'янськ у Донецькій області.