Окупанти відводять частину військ до Білорусі: що відомо

Читать на русском
Автор
2575
Російські війська
Російські війська. Фото ria.ru

При цьому обстріли позицій українських військових на Київщині продовжуються.

Російські окупанти здійснюють відведення окремих підрозділів з Київської та Чернігівської областей, а також перегруповують підрозділи.

Про це у вівторок, 29 березня, повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Останні новини про війну читайте у нашому Telegram

Зазначається, що російські окупанти частково відводять свої війська на територію Білорусі. Крім того, підрозділи ворожої армії перекидають основні зусилля на Слобожанський та Донецький напрямки.

Щодо інших напрямків, то на Волині суттєвих змін в складі та положенні окупаційних військ не зафіксовано. На Поліссі активних бойових дій з боку росіян також не проводиться. На Сіверщині також без суттєвих змін.

Окупанти протягом дня обстрілювали підрозділи ЗСУ у населених пунктах Романівка, Горенка, Личанка, Петрушки, Шпитьки, Мощун, Нова Буда, Майданівка, Любовичі, Забуяння, Наливайківка у Київській області.

"Противник продовжує блокувати Чернігів, завдавати вогневого ураження по цивільних та військових об’єктах. У напрямку на Бровари намагається утримати раніше зайняті позиції та не допустити подальше просування наших військ", — додали у Генштабі.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що вранці 29 березня окупанти завдали удару по будівлі Миколаївської обласної державної адміністрації, після чого запустили в його бік авіацію з боку тимчасово окупованого Криму. За місяць війни росіяни знищили понад 60 церков та інших релігійних споруд.