Над Мелітополем українські прапори, але ситуація тяжка: що відбувається у місті (фото, відео)

Читать на русском
Автор
11779
Український прапор продовжує майоріти над містом
Український прапор продовжує майоріти над містом. Фото Телеграф

Мелітополь дав бій російським військам, які зазнали поразки

Перший день російської агресії проти України нелегко дався ЗСУ і найважче ситуація склалася у південних регіонах країни – було втрачено території, що прилягають до Кримського півострова у Херсонській області. До вечора ЗС РФ заявили про вихід та взяття під контроль міста Мелітополь Запорізької області.

Як повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, станом на 10.00 у Мелітополі точилися бої за контроль над містом.

Місцеві жителі підтвердили "Телеграфу" інформацію Генштабу ЗСУ, наголосивши, що на флагштоку в центрі міста опівдні продовжував висіти український прапор, висять вони і над іншими державними установами.

Будівля ПФУ у Мелітополі

Моторизована група російських військовослужбовців, яка намагалася захопити будівлю місцевого СБУ на кількох КАМАЗах, була зустрінута вогнем і розсіялася, покинувши автотранспорт, амуніцію та спорядження, зокрема російські сухпайки, саперні лопатки.

Кинутий росіянами автотранспорт

Біля будівлі видно сліди крові, кинуту зброю у вигляді порожнього тубуса від РПГ-18 "Муха" та сам автотранспорт.

Сліди гусениць на асфальті у Мелітополі

За словами городян на асфальті чітко видно сліди від гусеничної техніки, що пересувається містом, а північна частина міста контролюється Збройними силами України. Вранці район аеродрому в північній частині міста зазнав обстрілу, так що дим від пожежі був добре видно городянам.

Пожежа на околицях Мелітопольського аеродрому

"Приблизно з 6-7 ранку з різною періодичністю у місті чутиметься вибухи та стрілянина, зранку відсутнє світло та проблеми зі зв’язком, але загалом досить спокійно", — розповів "Телеграфу" один з місцевих жителів.

Тим часом формування збройних сил України заходять до Києва, місто готове відбивати напад російських окупантів, про що повідомив радник голови Міністерства внутрішніх справ Вадим Денисенко.